10.11.2011

Οι εργαζόμενοι στην ψυχική υγεία και την αντιμετώπιση της εξάρτησης συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας!


ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 19/10
ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/10

Η εγκληματική πολιτική του Υπουργείου Διάλυσης της Υγείας, της κυβέρνησης διάλυσης της κοινωνίας και της συμμορίας της Τρόικας συνεχίζεται. Απέναντι  στο συντονισμό μας και την προσπάθεια μαζικής ενωτικής αντίστασης που προβάλλουμε βλέπουμε να δίνονται και στη συνέχεια να αναιρούνται υποσχέσεις για να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση. H προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων με την τακτική «καρότο-μαστίγιο» για τα δεδουλευμένα ή με τοποθετήσεις του Υπουργού διάλυσης της Υγείας Α.Λοβέρδου για φορείς που θα εφαρμοστεί η εφεδρεία και για άλλους που δεν θα ισχύσει κάτι τέτοιο δεν θα περάσει! [http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/a08fc2dd-61a9-4a83-b09a-09f4c564609d/syne111007.doc].

Συνάδελφοι, το υπουργείο θέλει να παλεύουμε χώρια για να μας εξοντώσει έναν-έναν εύκολα. Δεν του κάνουμε τη χάρη. Βασικό μας αίτημα η εξασφάλιση επαρκών πόρων για τις ανάγκες μας και την Υγεία που χρειάζεται η κοινωνία. Δεν μπορούμε να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω από αυτό. Αν έχουμε φτάσει στο σημείο που και το πιο αυτονόητο αίτημα για αξιοπρεπή επιβίωση, εργασία και προστασία των ευαίσθητων πληθυσμών πετιέται στα σκουπίδια τότε δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από αυτή την κυβέρνηση και από οποιαδήποτε άλλη εφαρμόζει τέτοια αντικοινωνικά μέτρα. Αν η κυβέρνηση προτιμά την εξόντωση του κόσμου, υποδουλωμένη σε μια χούφτα τραπεζίτες τότε δεν είναι κυβέρνηση του λαού και πρέπει να φύγει.

Την ίδια στιγμή το σύνολο της κοινωνίας και των εργαζομένων ψάχνει τον τρόπο να αντιδράσει. Ο Συντονισμός  Εργαζομένων και Ανέργων στην Ψυχική-Πρόνοια και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων είναι μόνο ένα κομμάτι από την προσπάθεια που γίνεται από σωματεία και χώρους εργαζομένων να συντονιστούν σε κοινή δράση.

Όταν δεν υπάρχουν χρήματα παρά μόνο για να πληρώνουμε δόσεις δανείων που ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ. Όταν αυτό οδηγεί στην ολοκληρωτική εξόντωση, όχι μόνο τη δική μας αλλά όλων των εργαζόμενων και ανέργων. Όταν καταδικαζόμαστε στη φτώχεια και την περιθωριοποίηση τότε πρέπει να δώσουμε σκληρό αγώνα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και στους φορείς μας αλλά και στο σύνολο των εργασιακών χώρων. 


Στην ανοιχτή συνέλευση του Συντονιστικού στις 07/10 αποφασίσαμε και προτείνουμε στους εργαζόμενους και τα σωματεία:

- Συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 19/10 με ραντεβού προσυγκέντρωσης στο ΥΥΚΑ στις 10.00πμ. Ραντεβού και κοινή πορεία μα τα άλλα συντονιστικά.
- Συναυλία στις 18/10. Για την πραγματοποίησή της αποφασίσαμε να κάνουμε εκστρατεία ενημέρωσης και θα βγάλουμε ένα ξεχωριστό κείμενο που θα   ανακοινώσουμε το μέρος και την ώρα μαζί με κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και άλλα συντονιστικά για στήριξη και συμμετοχή.
-  Επαφή με περισσότερους χώρους για την πραγματική δημιουργία του Πανυγειονομικού Μετώπου και κοινή δράση με τα συντονιστικά εργαζόμενων από όλους τους εργασιακούς χώρους.
- Κοινή συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 13/10/2011, ώρα 18:00 στην ΕΣΗΕΑ(Ακαδημίας 20), στα πλαίσια της ανάγκης διαρκούς δημοσιοποίησης των προβλημάτων και των εξελίξεων στο χώρο μας.
- Επόμενο Συντονιστικό στις 15/10 ημέρα Σάββατο στις 10.00πμ στο ΕΚΑ. Συζητάμε και αποφασίζουμε τις προτάσεις για κλιμάκωση σε κοινό συντονισμό με άλλους χώρους. Συζητάμε και αποφασίζουμε για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία του Συντονιστικού μας.

Ήδη στη προηγούμενη απεργία τις 05/10 συναντηθήκαμε στο δρόμο και διαδηλώσαμε μαζί με το συντονιστικό των 151 φορέων σε μια συγκέντρωση με πολύ κόσμο. Αυτά, σε συνδυασμό με την πρώτη εξαιρετικά πετυχημένη 48ωρη απεργία στις 22-23/09, είναι πράγματα που ούτε θα φανταζόμασταν ότι θα καταφέρναμε μόλις μερικούς μήνες πριν.

Τέλος ως συντονιστικό καταγγέλλουμε τη βάρβαρη αντιμετώπιση των εργαζομένων και των ληπτών των υπηρεσιών του ΟΚΑΝΑ στη Νίκαια. Για το πραγματικό πρόβλημα των ναρκωτικών και την απουσία ενός συνολικού σχεδίου αντιμετώπισης του δεν φταινε ούτε οι εργαζόμενοι ούτε οι λήπτες. Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση την έχει η εγκληματική πολιτική του ΥΥΚΑ που στρέφει πολίτες και εργαζόμενους τον έναν ενάντια στον άλλο χωρίς πραγματικά να λύνει το πρόβλημα. Καλούμε τους κατοίκους της Νίκαιας να στρέψουν την οργή τους στις πραγματικές αιτίες των προβλημάτων και όχι σε εργαζόμενους και λήπτες υπηρεσιών, που με ευθύνη άλλων βρέθηκαν εκεί που βρίσκονται με τόσο πρόχειρο τρόπο. Κοινός αγώνας εργαζομένων και ληπτών για τα κοινά προβλήματα. Η απεξάρτηση είναι δικαίωμα που, όπως και το δικαίωμα στην εργασία, την παιδεία, τον πολιτισμό, πρέπει όλοι οι πολίτες ενωμένοι να προασπίσουμε, ενάντια στις πολιτικές που τα συρρικνώνουν.

Αν δεν απαντήσουμε αποφασιστικά, οργανωμένα και συντονισμένα τα μέτρα τους δεν θα έχουν σταματημό. Αγωνιζόμαστε για τις πραγματικές μας ανάγκες και απαιτούμε:

  • Να παρθούν πίσω όλες οι αποφάσεις και οι εγκύκλιοι για περικοπή χρηματοδότησης, εργασιακή εφεδρεία και συγχωνεύσεις στους φορείς και οργανισμούς υγείας.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία όλων των φορέων για το υπόλοιπο του 2011.
  • Προϋπολογισμός για το 2012 που να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες του χώρου. Η ενίσχυση και ο σχεδιασμός των φορέων που εξυπηρετούν τα πιο αδύναμα και αποκλεισμένα μέλη της κοινωνίας αποτελεί υποχρέωση του κράτους, ειδικά σε περίοδο κρίσης.
  • Εργασιακή ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει στην Υγεία. Κανένας εργαζόμενος σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας (προθάλαμο της ανεργίας) καμιά αλλαγή εργασιακού αντικειμένου.
  • Ανάκληση όλων των απολύσεων.
  • Όχι στις περικοπές και τις συγχωνεύσεις φορέων! Να απολαμβάνουν την ποιότητα και το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών όλοι όσοι τις έχουν πραγματικά ανάγκη!
  • Για ένα πραγματικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας που να καλύπτει τις ανάγκες όλης της κοινωνίας, κάτω από τον έλεγχο των απλών εργαζομένων, του εξυπηρετούμενου πληθυσμού και του κοινωνικού συνόλου. Η Υγεία, σωματική και ψυχική, είναι δικαίωμα όλων και όχι πολυτέλεια για τους λίγους.
Αν η κυβέρνηση είναι εμπόδιο στο δικαίωμά μας σε μια ζωή με αξιοπρέπεια τότε χρειάζεται να δώσουμε τη μάχη για να την ανατρέψουμε.

Συντονισμός Εργαζομένων και Απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου