10.18.2011

Εργαζόμενοι στο Αττικόν: Αν όχι τώρα, πότε; Μαζικός ξεσηκωμός παντού!


ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Αν όχι τώρα, πότε; Μαζικός ξεσηκωμός παντού!

Συνάδελφοι εργαζόμενοι,

Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - Ε.Ε.-ΔΝΤ και οι υποστηριχτές του επιτίθενται σκληρά για να καταργήσουν κάθε δικαίωμα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, να μας μετατρέψουν στην κυριολεξία σε σκλάβους. Βάζουν ταφόπλακα στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και το ΕΣΥ, θέλουν να τις μετατρέψουν σε πεδίο κερδοσκοπίας των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών.
Δεν σταματάνε πουθενά, χτυπάν συνέχεια, θέλουν να σαρώσουν τα πάντα. 

Εμείς οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στη δημόσια υγεία βλέπουμε την δουλειά, το εισόδημα, τη ζωή μας να γίνεται σμπαράλια. Οι περικοπές στους μισθούς μας θα ξεπεράσουν το 40%. Χαράτσια και κεφαλικοί φόροι απομυζούν και την τελευταία σταγόνα από το πενιχρό εισόδημα και τις όποιες αποταμιεύσεις έχουν απομείνει στον κόσμο. Απειλούν και τη δουλειά μας με τις χιλιάδες απολύσεις που ετοιμάζουν, την «εργασιακή εφεδρεία» όπως έχουν το θράσος να τη λένε.

ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, παρά τα ψέμματα που εξακολουθούν να διαδίδουν τα διάφορα παπαγαλάκια για να μας διασπάσουν! 

Θέλουν να μας συνθλίψουν, ενοχοποιώντας μας.

Μας λένε «τεμπέληδες» και ότι ζούμε καλά. Ποιοι; Οι κλέφτες, τα λαμόγια, οι μιζαδόροι, οι μισθωμένοι υπάλληλοι των τραπεζιτών, των ΜΜΕ και των κεφαλαιοκρατών. Επιδιώκουν με τη βρωμερή προπαγάνδα τους να αντιστρέψουν την πραγματικότητα, να στρέψουν τον έναν εργαζόμενο απέναντι στον άλλο, τον άνεργο απέναντι σε αυτόν που εργάζεται, τον Έλληνα απέναντι στον ξένο. Να πείσουν ότι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο είναι υπεύθυνοι για την κρίση και όχι το σάπιο σύστημα που στηρίζουν.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:

-Πολύμορφες καθημερινές αγωνιστικές δραστηριότητες με συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, κλείσιμο τακτικών χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων, μπλοκάρισμα των ταμείων πληρωμής επισκέψεων από τους ασθενείς, διαδηλώσεις.

-Συμμετοχή στη στάση εργασίας την Πέμπτη 13/10 μαζί με άλλα νοσοκομεία, συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας και στη διαδήλωση στο Υπ. Οικονομικών.

-Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και έμπρακτη διαμαρτυρία στα γραφεία της γιατί ακόμα και αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν κλιμακώνει τον αγώνα, δεν συντονίζει τους αγωνιζόμενους χώρους, στηρίζει αντικειμενικά την κυβέρνηση και την άθλια πολιτική της.

-Συμμετέχουμε στο συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων, συνελεύσεων και αγωνιστικών ομοσπονδιών, καθώς και στη μεγάλη συνάντηση την Κυριακή 16/10 όλων των συντονιστικών αγώνα από διάφορους κλάδους με στόχο τη συγκρότηση πανελλαδικής πρωτοβουλίας αγώνα που θα σπάει τα όρια της γραφειοκρατικής καθήλωσης των συνδικαλιστικών ηγεσιών και θα προωθήσει άμεσα τον ενωμένο νικηφόρο αγώνα και την απεργιακή κλιμάκωση. 

-Καλούμε στη συμμετοχή όλων των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ (εκτός των ελάχιστων συναδέλφων που θα αποτελέσουν το προσωπικό ασφαλείας) ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΕΙΣΜΟ της 19 Οκτωβρίου.

Όλοι μαζί στον αγώνα για να τους ανατρέψουμε τώρα, πριν μας τα πάρουν όλα, πριν μας γυρίσουν έναν αιώνα πίσω. Δεν φοβόμαστε την αστυνομική βία, τις οικονομικές και δικαστικές απειλές, τον ολοκληρωτισμό τους. ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ!

• Δεν θα πληρώσουμε εμείς το χρέος και την κρίση.
• Οχι στο νέο μισθολόγιο – «πεινολόγιο». ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ. Ζητάμε για όλους αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης.
• Διεκδικούμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, δημοτικές υπηρεσίες. Μαζικές προσλήψεις για τα παραπάνω, κοινωνικό έλεγχο, όχι καταργήσεις και συγχωνεύσεις, όχι στις απολύσεις και την εφεδρεία.
• Παλεύουμε για σταθερή δουλειά για όλους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απαγόρευση των απολύσεων, επίδομα στους ανέργους ίσο με το βασικό μισθό.
• Αρνούμαστε την πληρωμή όλων των χαρατσιών και των κεφαλικών φόρων, δεν θα μας εξαθλιώσουν.

Ή αυτοί ή εμείς!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!



Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΠΓΝ “ΑΤΤΙΚΟΝ”




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου