10.24.2011

Για τη γενική απεργία και το θάνατο του εργάτη Δημήτρη Κοτζαρίδη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ.


Την Πέμπτη 20/10 γίναμε όλοι μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης με πέτρες, μάρμαρα και βόμβες μολότοφ που εξαπολύθηκε εναντίον του μπλοκ εργαζομένων του ΠΑΜΕ. Το τραγικό αποτέλεσμα των βίαιων αυτών επεισοδίων είναι ο θάνατος ενός εργάτη. Ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, αγωνιστής του ΠΑΜΕ, είναι νεκρός του κινήματος. Δολοφονήθηκε από την πιο μισητή κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Ο βομβαρδισμός με χημικά, οι απρόκλητες επιθέσεις τις αστυνομίας και η αξιοποίηση της δράσης ομάδων που δρουν προβοκατόρικα συντέλεσαν στο θάνατό του. Η κυβέρνηση αυτή είναι συνειδητά κυβέρνηση του αίματος. Δεν δίστασαν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα προκειμένου να κάμψουν τις λαϊκές αντιδράσεις και να περάσουν το πολυνομοσχέδιο διάλυσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της κοινωνίας.

Σαν εργαζόμενοι και συντονιστικό εκφράζουμε την πιο βαθιά μας θλίψη αλλά και οργή για το χαμό ενός αγωνιστή. Τιμή στον οικοδόμο Δημήτρη Κοτζαρίδη που έφυγε όρθιος στον αγώνα για τα εργατικά δικαιώματα και δίκαια. Οι ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές που μπορεί να υπάρχουν μέσα στις γραμμές των εργαζομένων δεν πρέπει να θολώνουν καθόλου την εικόνα αυτή και το χρέος απέναντι στους νεκρούς αγωνιστές.

Η συνεργασία και η ενότητα όλων των εργαζομένων με κοινές απεργίες, συγκεντρώσεις και  πορείες ενάντια στην επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της Τρόικας, είναι περισσότερο απαραίτητες παρά ποτέ.
 

Συντονισμός Εργαζομένων και Απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου