10.28.2011

Part-time εργαζόμενοι και υπηρεσίες στην ΚΜΨΥ Λακωνίας από την ΑΜΚΕ Αποστολή

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Σπάρτη, 28/10/2011

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λακωνίας ξεκίνησε την λειτουργία της τον Νοέμβριο του 2007 στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος ¨Υγεία – Πρόνοια 2000-2006 του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης από την ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ». 

Η περιοχή της ευθύνης της είναι το σύνολο του νομού Λακωνίας λειτουργώντας κυρίως στην πόλη της Σπάρτης, στο Κέντρο Υγείας Μολάων, στο Κέντρο Υγείας Νεάπολης και της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας, με οργανωμένα Κλιμάκια που αποτελούνται από Ψυχίατρο, Ψυχολόγο, Κοινωνική Λειτουργό και Νοσηλεύτρια και διοργανώνοντας δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, στις οποίες συμμετέχει όλο το προσωπικό.

Μέσα στα 4 χρόνια λειτουργίας της η Μονάδα έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της μέχρι στιγμής σε 660 καταγεγραμμένα άτομα. Σημειώνουμε ότι η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Λακωνίας, είναι η μοναδική που προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες στο κοινό, σε ολόκληρο το νομό.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ενημερωθήκαμε ότι όλο το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Λακωνίας θα μετατραπεί σε 4ωρο από 8ωρο με αντικατάσταση των προηγούμενων συμβάσεων εργασίας. Οι νέες συμβάσεις θα έχουν ισχύ από την 1η Νοεμβρίου του 2011. Λόγω της μείωσης της χρηματοδότησης του προγράμματος από το Υπουργείο και με έντονο τον κίνδυνο να απολυθεί προσωπικό ή ακόμα και να κλείσουν οι μονάδες ψυχικής υγείας της Αποστολής, και στις 7 δομές ψυχικής υγείας ( 2 Κινητές Μονάδες Ψυχικής Υγείας, 4 Κέντρα Ημέρας, 1 Οικοτροφείο ) που έχει αναλάβει ο Οργανισμός, όλες οι 8ωρες ειδικότητες θα μετατραπούν σε 4ωρες, πέραν του Οικοτροφείου. Αυτομάτως, μειώνεται σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα παροχής υπηρεσιών προς τον κόσμο, η λειτουργικότητα μέσα στις δομές, καθώς και ότι αυτό συνεπάγεται για τα μέχρι τώρα εργασιακά μας δικαιώματα. Η Μονάδα της Σπάρτης μέχρι και σήμερα λειτουργούσε με 4 ειδικότητες 8ωρες, ψυχολόγο, κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια και διοικητική υπάλληλο.

Παρακαλούμε προωθήστε την ανακοίνωση, έτσι ώστε να ενημερωθούν όλες οι δομές ψυχικής υγείας….

Οι εργαζόμενοι της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας Λακωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου