11.15.2011

Ενημέρωση από την τελευταία ανοιχτή συνέλευση του Συντονιστικού



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ

Την Παρασκευή 11/11 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συνέλευση του συντονιστικού στο ΕΚΑ. Σωματεία και εργαζόμενοι σχηματίσαμε μια εικόνα για την κατάσταση αυτή τη στιγμή στους χώρους και προτάσεις δράσης για το επόμενο διάστημα.

Βασική διαπίστωση όλων είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ουσιαστικά έπεσε κάτω από την πίεση των εργαζομένων και της κοινωνίας. Μπορεί τα πρόσωπα στην κυβέρνηση να άλλαξαν όμως τα μέτρα, οι νόμοι και οι πολιτικές τους αποφάσεις δεν αλλάζουν. Η νέα κυβέρνηση με πρωθυπουργό τραπεζίτη, δεν έχει από την αρχή καμιά νομιμοποίηση. Θα εφαρμόσει γρήγορα από την αρχή μέτρα σκληρά και ενάντια στους εργαζόμενους και τις κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, την κοινωνία στο σύνολό της. Η μόνη μας επιλογή είναι με αγώνα διαρκείας να καταρρεύσει και αυτή η κυβέρνηση και όχι η ψυχική υγεία, η ειδική αγωγή, η πρόληψη και η αντιμετώπιση των εξαρτήσεων.

Ο Λοβέρδος παραμένει Υπουργός Διάλυσης της Υγείας αφού κάνει τη δουλειά του τόσο «καλά» και οδηγεί το σύστημα υγείας να καταρρεύσει πάνω στα κεφάλια των εργαζόμενων. Τα μέτρα που έχει «υποσχεθεί»(εφεδρεία και συγχωνεύσεις φορέων, ενιαίο μισθολόγιο σε φορείς κλπ) ισχύουν, όπως ισχύει και ο πετσοκομμένος προϋπολογισμός για το 2012. 

Είναι όμως σημαντικό ότι ένα μέρος των χρημάτων που κόπηκαν το καλοκαίρι από τους προϋπολογισμούς επιστρέφονται. Ο αγώνας μας με τις συνεχείς και μαζικές κινητοποιήσεις έχει αποτέλεσμα. Η στάση πληρωμών προς τους εργαζόμενους δεν πέρασε και αυτό είναι μια πρώτη νίκη που μας βοηθά να συνεχίσουμε. Για τα χρήματα που θα δοθούν πρέπει να ξέρουμε μέχρι το τελευταίο ευρώ που θα πανε και τα σωματεία να πιέσουμε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων καταρχήν.

Για τις 17/11 δεν ήταν δυνατό να καλέσουν όλοι οι χώροι σε απεργία ωστόσο παραμένει το κάλεσμα προς τους εργαζόμενους για συμμετοχή στην πορεία Είναι η πρώτη πορεία της νέας κυβέρνησης και της χρειάζεται η ανάλογη υποδοχή.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για χρηματοδότηση και σχεδιασμό σύμφωνα με τις ανάγκες των φορέων μας, για την προστασία των ευάλωτων πληθυσμών που εξυπηρετούμε, ενάντια στην υποβάθμιση της δουλειάς μας, τις απολύσεις-εφεδρείες τη διάλυση και το ξεπούλημα της κοινωνίας.

Προτάσεις της ανοιχτής συνέλευσης συντονισμού:

-Κάλεσμα στην πορεία του Πολυτεχνείου με προσυγκέντρωση στο ΥΥΚΑ την Πέμπτη 17/11 στις 2.00μμ. Προτείνεται όσα σωματεία μπορούν, να προχωρήσουν σε στάση εργασίας για τη διευκόλυνση της συμμετοχής του κόσμου. Ομάδα συναδέλφων θα βγάλει κείμενο για την επέτειο και τους σημερινούς αγώνες που δίνουμε και θα καταθέσει στεφάνι εκ μέρους του συντονιστικού.

-Πρόταση της ΠΟΜΕΕΑ(Ομοσπονδία Ειδικής Αγωγής) για κοινή απεργία στις 29/11. Η πρόταση αυτή πάει άμεσα στις συνελεύσεις εργαζομένων με μια ελαστικότητα στο συγκεκριμένο της ημερομηνίας για τον καλύτερο δυνατό συντονισμό.

-Επόμενο Συντονιστικό Παρασκευή 25/11 στο ΕΚΑ στις 5.00μμ


Συντονισμός Εργαζομένων και Απολυμένων Ψυχικής Υγείας-Πρόνοιας και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου