3.22.2012

Νέες καθυστερήσεις στην καταβολή του προνοιακού επιδόματος

Μεγάλη χρονική καθυστέρηση παρατηρείται στην καταβολή του προνοιακού επιδόματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο από τους Δήμους, γεγονός το οποίο έχει δημιουργήσει ανυπέρβλητες δυσκολίες στην επιβίωση των δικαιούχων ΑμεΑ, αφού αυτό το επίδομα για την πλειονότητά τους αποτελεί τη μοναδική πηγή εσόδων.



Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, σε σχετική ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «για το θέμα αυτό όπως και για σειρά ανάλογων ζητημάτων που έχουν προκύψει και απασχολούν τον αναπηρικό χώρο, προέβη έως και σήμερα σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στις αρμόδιες υπηρεσίες και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο είναι αρμόδιο για τη μεταβίβαση των σχετικών κονδυλίων στους δήμους.
 
Μετά τις «επανειλημμένες πιέσεις» της Ε.Σ.Α.μεΑ. ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος δεσμεύτηκε στον πρόεδρο της Ε.Σ.ΑμεΑ. Ι. Βαρδακαστάνη ότι τα προβλήματα που ενέκυψαν και στα οποία οφείλεται η καθυστέρηση μεταβίβασης των σχετικών κονδυλίων στους Δήμους, βαίνουν προς επίλυση τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα καταβληθούν και στους δικαιούχους.
 
Η Ε.Σ.Α.μεΑ. αναμένει την υλοποίηση των δεσμεύσεων του υφυπουργού Π. Κουκουλόπουλου και επαγρυπνεί για οποιοδήποτε θέμα προκύψει επί του ανωτέρω ζητήματος».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου