9.20.2012

Σε 5ήμερη απεργία το Σωματείο Εργαζομένων ΠΕΨΑΕΕ



ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ
(Σ.Ε.Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.)
Κιλκίς 8 Κορυδαλλός, Τ.Κ. 18120,
Τηλ. & FAX 2104968988, email: sepepsaee@yahoo.gr

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες, 

Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνουμε για την αποφάσεις που έλαβαν τα μέλη του σωματείου εργαζομένων στην ΠΕΨΑΕΕ στις Γενικές τους Συνελεύσεις της 31ης Αυγούστου και της 14ης Σεπτεμβρίου. 

H συνεχής υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι γνωστή σε όλους, άλλωστε τα τελευταία χρόνια το να δουλεύουμε απλήρωτοι για μεγάλες περιόδους έχει γίνει καθεστώς. Τη χαριστική βολή έδωσε φέτος η μείωση κατά 55% του προϋπολογισμού σε σχέση με τον περσινό, που σημαίνει πως οι πόροι για τη διατήρηση των δομών ψυχικής υγείας έχουν ήδη εξαντληθεί και με μεγάλη μας λύπη διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει κάποια έστω ένδειξη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ότι έχει κάνει κάποια ενέργεια για να καλύψει το υπόλοιπο μέχρι το τέλος του 2012. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι στην Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε. έχουν να πληρωθούν από τον Μάιο του 2012 και τους οφείλονται μέχρι αυτή την στιγμή 3 1/2 μισθοί.

Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές πλαίσιο, οι εργαζόμενοι δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα για να μπορούμε να βρισκόμαστε στις δουλειές μας και να προσφέρουμε υπηρεσίες ψυχικής υγείας στους ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη. Καλούμαστε να δουλέψουμε μέσα σε ένα κλίμα ανασφάλειας και εργασιακής εξουθένωσης, νιώθουμε καθημερινή πια αβεβαιότητα για το αν θα επιβιώσουν ή όχι οι δομές στις οποίες εργαζόμαστε, η προσθήκη νέων αντικειμένων εντατικοποιεί την εργασία, συνάδελφοι αποχωρούν και δεν αναπληρώνονται, η κάλυψη βασικών λειτουργικών δαπανών γίνεται όλο και πιο δύσκολη, και όλα αυτά εν μέσω επαπειλούμενων αποφάσεων που προβλέπουν μειώσεις αποδοχών. 

Πλέον τίθεται θέμα επιβίωσης όχι μόνο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση αλλά και για εμάς τους ίδιους, καθώς δυσκολευόμαστε να ανταποκριθούμε σε καθημερινές βιοποριστικές ανάγκες.

Για μας είναι ξεκάθαρο ότι η μόνη λύση είναι να παλέψουμε όλοι μαζί και μαζί με εργαζόμενους από άλλους χώρους της ψυχικής υγείας, τους λήπτες των υπηρεσιών μας και τις οικογένειές τους για να αποτρέψουμε την εγκατάλειψη της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και να διεκδικήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και σεβασμό στα δικαιώματα των ληπτών και στην ποιοτική παροχή υπηρεσιών. 

Στις γενικές μας συνελεύσεις, συνυπολογίζοντας όλα τα παραπάνω αποφασίσαμε και ήδη πραγματοποιήσαμε προειδοποιητική πενθήμερη τετράωρη στάση εργασίας από τις 10 ως τις 14 του μήνα, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων μας. 

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!! 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΜΕ 5ΝΘΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ - 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ

1. την διασφάλιση της λειτουργίας των δομών με επιχορήγηση για το έτος 2012 καθώς και την αύξηση του προϋπολογισμού για το 2013, ώστε να επιβιώσουν οι δομές και να ανταποκρινόμαστε στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες για υπηρεσίες ψυχικής υγείας μιας κοινωνίας σε ανθρωπιστική κρίση.

2. ένα σύστημα ψυχικής υγείας που θα παρέχει ποιοτική και δωρεάν φροντίδα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, στη κατεύθυνση της αποϊδρυματοποίησης και της κοινοτικής φροντίδας.
3. άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στον χώρο της Ψυχικής Υγείας 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που εργάζονται στον χώρο της Ψυχικής Υγείας να συμμετέχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται.
Συμμετέχουμε μαζικά στην Γενική Απεργία Γ.Σ.Ε.Ε. - Α.Δ.Ε.Δ.Υ. της 26ης Σεπτεμβρίου - Διαδηλώνουμε όλοι μαζί με το μπλόκ της Ψυχικής Υγείας στην πορεία (σημείο συγκέντρωσης έξω από το Υπουργείο Υγείας)

Σωματείο Εργαζομένων στην Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου