9.20.2012

Ενημερωτικό Συντονισμού - Κάλεσμα στη Γενική Απεργία της Τετάρτης



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9

Την Παρασκευή 14/9 έγινε στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας σύσκεψη εκπροσώπων σωματείων και εργαζομένων στους χώρους της ψυχικής υγείας, της ειδική αγωγής και της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων.

Κοινή στάση των σωματείων μας είναι να παλέψουμε μαζί σε συνέχεια των περσινών κινητοποιήσεων και σε συντονισμό και με άλλους χώρους, καταρχήν της υγείας, νοσοκομεία κλπ. Αυτό είναι άμεση ανάγκη, τα χρήματα για την υγεία μας λένε ότι τελείωσαν, δομές, κέντρα και νοσοκομεία απειλούνται με λουκέτο. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Πρώτο ραντεβού, αν και δεν είναι σε καμιά περίπτωση αρκετό, είναι η 24ωρη γενική απεργία την ερχόμενη Τετάρτη 26/9. Η πρόταση προς όλους τους συναδέλφους είναι να κατέβει ένα κοινό μπλοκ εργαζομένων στην υγεία. Η ίδια πρόταση μπήκε στο συντονιστικό των νοσοκομείων και συμφωνήθηκε να γίνει προσπάθεια ώστε στη γενική απεργία να κατεβούμε όλοι μαζί.

Από κει και πέρα αυτή τη φορά χρειάζεται να βρούμε τρόπους να οργανώσουμε έναν αγώνα διαρκείας καθώς οι 24ωρες ή 48ωρες απεργίες δεν αρκούν και η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει πιο δυναμικές μορφές κινητοποιήσεων.

  • Δεν δεχόμαστε βάρβαρες περικοπές που καταδικάζουν το χώρο της υγείας σε πτώχευση και στέλνουν στον Καιάδα λήπτες και εργαζόμενους
  • Καμία απόλυση, εντατικοποίηση – προστασία και βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών όλων των φορέων προς την κοινότητα
  • Κανένας εργαζόμενος δεν περισσεύει – Τακτική και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων μας – Κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών με νέο προσωπικό
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και υπηρεσίες αποκατάστασης για όσους τις έχουν πραγματικά ανάγκη 
  • Χρηματοδότηση του συνόλου των πραγματικών αναγκών στην ψυχική υγεία, την ειδική αγωγή και την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Για ένα ενιαίο σύστημα Υγείας όλων των φορέων, πραγματικά δημόσιο και δωρεάν, σχεδιασμένο με βάση τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ
ΒΓΑΛΤΕ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΠΡΟΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 11.00ΠΜ

Συντονισμός Εργαζομένων-Απολυμένων Ψυχικής Υγείας - Πρόνοιας & Κατά των Εξαρτήσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου