10.01.2012

Έκτακτη Γενική Συνέλευση ΣΕΨΑΕΚΟ σήμερα στο ΕΚΑ




Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)
Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, τηλ. 6977177173, 6974646166, email: psi_somatio@yahoo.gr

                                                                                       Αθήνα, 27-09-2012
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας καλούμε σε έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα 1-10-2012 στις 18:00 στο ΕΚΑ (Μάρνη & 3η Σεπτεμβρίου) για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων του χώρου μας. Δεν υπάρχει καμία πολιτική δέσμευση και μετά τις τελευταίες συναντήσεις με τον Υπουργό Υγείας, κο Λυκουρέντζο, αλλά και την υφυπουργό, κα Σκοπούλη και τον Γ.Γ, κο Καλλίρη. Δεσμεύτηκαν μόνο ότι δεν θα αυξηθεί ο τακτικός προϋπολογισμός για την Ψυχική Υγεία, για το 2012, 2013 και 2014 μέσα σε κλίμα ειρωνείας, αλαζονείας και χλευασμού ακόμη και προς τους εκπρόσωπους των απλήρωτων λειτουργών της Ψυχικής υγείας. Οι προσπάθειες που είπαν ότι κάνουν αφορούν το ΕΣΠΑ και το 2% των προμηθειών των νοσοκομείων χωρίς όμως να υπάρξει το παραμικρό χρονοδιάγραμμα και χωρίς να διευκρινιστεί το ποσό που θα διατεθεί για την ψυχική υγεία. Για τα 6εκατ. που είναι στο δρόμο προς τους φορείς κανείς δε δεσμεύεται ότι θα πάνε στους εργαζόμενους. Ακόμη κι αν δοθεί μισθός αυτός θα φτάσει μάλλον στα μέσα του Οκτώβρη και οι εργαζόμενοι θα παραμένουν για 4,5 και 6 μήνες απλήρωτοι. Ακόμη κι αν βρουν λίγα ακόμη χρήματα για μας είναι αμφίβολο πότε θα φτάσει κάτι σε εμάς.

Η απειλή για τις δουλειές μας και τις υπηρεσίες μας είναι μεγαλύτερη από ποτέ για αυτό παλεύουμε και πιο δυναμικά από ποτέ. Η επίσχεση εργασίας θα συζητηθεί διεξοδικά, μια και η απόγνωση των εργαζομένων και η δυσκολία να επιβιώσουν δεν αφήνει πια περιθώρια. Όσοι κάνουν επίσχεση δικαιούνται επίδομα από τον ΟΑΕΔ, το οποίο δεν είναι μεγάλο, αλλά σίγουρα καλύτερο από το τίποτα. Είμαστε οι τελευταίοι που θα θέλαμε να κάνουμε επίσχεση για αυτό και δεν το κάναμε μαζικά ποτέ ως τώρα. Αυτή η εποχή όμως δεν είναι όπως οι προηγούμενες, γιατί πλέον ούτε οι δικοί μας άνθρωποι μπορούν να μας βοηθήσουν με δανεικά και οι φόροι έχουν γίνει απλά τερατώδεις. Επιπλέον, κανείς δε δεσμεύεται ότι δεν θα χάσουμε τα λεφτά μας.

Την ίδια στιγμή είναι σημαντικό να στηριχτούμε στη δύναμη των εργαζομένων, των χρηστών και των οικογενειών τους. Η διαφοροποίηση από τις διοικήσεις που απολύουν, εκβιάζουν, τρομοκρατούν και που συχνά λειτουργούν με αδιαφάνεια είναι απαραίτητη.     



Θέματα Ημερήσιας Διάταξης:

1.     Εκλογή Προέδρου Συνέλευσης
2.     Έγκριση Ημερήσιας Διάταξης
3.     Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις
4. Συζήτηση και ψήφιση προτάσεων για κινητοποιήσεις διαρκείας όπως επίσχεση που ήδη έχει δρομολογηθεί από κάποιους χώρους.  
                                                                            
 
   Το Δ.Σ. του ΣΕΨΑΕΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου