1.21.2013

Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, Στάση Εργασίας την Τρίτη 22 Γενάρη

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στις 16/1/13, συζήτησε τα οξυμμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά στο Νοσοκομείο «Η ΕΛΠΙΣ» και αποφάσισε:

Προκήρυξη προειδοποιητικής 4ωρης στάσης 8 π.μ – 12 μ.μ την Τρίτη 22 Γενάρη και νέα Γενική Συνέλευση την ίδια μέρα στις 9 π.μ στο αμφιθέατρο για την συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων.

Στην διάρκεια της στάσης στα τμήματα παραμένει μόνο το προσωπικό ασφαλείας και αντιμετωπίζουμε μόνο τα επείγοντα περιστατικά
 
Υλοποιώντας την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, σας καλούμε όλους και όλες να δώσουμε αγωνιστικό παρόν στις κινητοποιήσεις μας και να συναποφασίσουμε για την παραπέρα οργάνωση και προοπτική των αγώνων μας. Η ενεργός συμμετοχή όλων, αποτελεί την μόνη ελπίδα για την διέξοδο και επίλυση των προβλημάτων μας.

Διεκδικούμε:
  • Άμεση αντιμετώπιση των τραγικών ελλείψεων προσωπικού για την στελέχωση όλων των υπηρεσιών, σύμφωνα με τις προτάσεις των Υπηρεσιών και του Σωματείου των Εργαζομένων υπ. αρ. πρωτ. 388/11-1-13 έγγραφο μας.
  • Τήρηση της εργατικής νομοθεσίας – Όχι στα εξαντλητικά ωράρια, τις περικοπές των μισθών, των ρεπό και των αδειών, την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας και τις υποβαθμισμένες συνθήκες εργασίας
  • Χρηματοδότηση του νοσοκομείου για να αντιμετωπιστούν τα τεράστια λειτουργικά προβλήματα εξ’ αιτίας των ελλείψεων απαραιτήτων υλικών (υγειονομικού, χειρουργείων, εργαστηρίων, καθαριότητας, τρόφιμα κ.α) που τελευταία συχνά-πυκνά έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.
  • Άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων (νυκτερινά-αργίες-εφημερίες γιατρών του 2012).
  • Νέοι Οργανισμοί με προοπτική ανάπτυξης και όχι υποβάθμισης και συρρίκνωσης του ΕΣΥ και του Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ».
  • Κανένας Υγειονομικός σε Διαθεσιμότητα.
  • Ενίσχυση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας – Όχι στα χαράτσια στα νοσήλια, τα φάρμακα και το 5ευρω. Ελεύθερη και Δωρεάν πρόσβαση των πολιτών στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας.
Καλούμε την Διοίκηση του Νοσοκομείου να συνεδριάσει άμεσα και να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα υπαρκτά προβλήματα που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου και απασχολούν έντονα τους εργαζομένους.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
ΕΝΟΤΗΤΑ – ΑΓΩΝΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Το Δ.Σ του Σωματείου

1 σχόλιο: