2.01.2013

«Μπαλάκι» Υπηρεσιών 40χρονος Τρικαλινός που κοιμάται σε… νεκροταφείο

Μια συγκλονιστική οικογενειακή τραγωδία που πρέπει να προβληματίσει τις αρμόδιες Αρχές στα Τρίκαλα, δίνοντας άμεσα λύση σε κοινωνικό θέμα, αποκαλύπτει το trikalanews.gr .

Ο λόγος για έναν 40χρονο Τρικαλινό επί χρόνια άνεργο και μακροχρόνια άρρωστο που η μοίρα του επιφύλαξε να μείνει ορφανός από πατέρα και τώρα η ηλικιωμένη μητέρα του με πολλά προβλήματα υγείας αδυνατεί να του προσφέρει την παραμικρή βοήθεια.

Ο 40χρονος αναζήτησε βοήθεια, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όπου παρόλο που έχει εισιτήριο ώστε να νοσηλευτεί στον Ξενώνα Ψυχικής Υγείας, οι ιθύνοντες εκεί, αρνήθηκαν να τον περιθάλψουν στέλνοντας τον ξανά στο Νοσοκομείο.

Το Νοσοκομείο μην έχοντας δημιουργήσει -παρόλο που υποχρεούνται βάση του οργανογράμματος του- Ψυχιατρική Κλινική, δεν δέχεται να περιθάλψει τον ασθενή και αυτός χθες το απόγευμα μην έχοντας που άλλου να πάει ζήτησε τουλάχιστον έναν χώρο ώστε να περάσει την κρύα νύχτα.

Το νοσηλευτικό προσωπικό κάλεσε την Αστυνομία για να απομακρύνει τον …ασθενή, βάση γνωμάτευσης ιατρού, με αποτέλεσμα να αγνοούνταν η τύχη του 40χρονου.

Το θέμα βάσει πληροφοριών του trikalanews.gr το γνωρίζει τόσο ο Διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων όσο και η Κοινωνική υπηρεσία του Νοσοκομείου όπου μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει λύση για την τύχη του 40χρονου ασθενή που περιφέρεται σε δρόμους και παγκάκια, με αποτέλεσμα να απειλείται η ζωή του.

Πριν από λίγες ώρες, ο 40χρονος, εντοπίστηκε όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr να κοιμάται έξω από το Β΄ Νεκροταφείο του Αγίου Κωνσταντίνου και ειδοποιήθηκε από περαστικούς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ το οποίο έσπευσε στο σημείο.

Ο 40χρονος που ήταν σε αθλία κατάσταση και εξουθενωμένος από το κρύο και την πείνα, όπως ανέφερε «με έδιωξαν ξανά σήμερα από το Νοσοκομείο, δεν είμαι επαίτης, είμαι άρρωστος» και αρνήθηκε να μπει στο ασθενοφόρο και απομακρύνθηκε στο σκοτάδι και έκτοτε αγνοείται η τύχη του…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου