4.11.2013

Ανακοίνωση για τις νέες δηλώσεις Σκοπούλη κατά εργαζομένων της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας

από το Αριστοτέλους 17

Λάβαμε από τον Σύλλογο Εργαζομένων Υπουργείου Υγείας το παρακάτω δελτίο Τύπου, το οποίο και αναρτούμε:

(Σύντομη εισαγωγή: Η υφυπουργός Υγείας, μένοντας προσηλωμένη στην πάγια τακτική της δυσφήμισης των εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας -βλ. σχετικά εδώ-, πρόσφατα επανήλθε με δηλώσεις που υπονοούν τη διαφθορά των εργαζομένων στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας.  Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε δημόσια σε “ιδιωτικές απολαβές” των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι απάντησαν με υπόμνημα προς την πολιτική ηγεσία, το οποίο συνυπέγραψε το σύνολο όσων εργάζονται στη Διεύθυνση, με το οποίο απορρίτουν τους ισχυρισμούς της και την καλούν να ανακαλέσει δημόσια. Σύντομα θα αναρτήσουμε και το κείμενο των συναδέλφων. Οι συντάκτες του μπλογκ πιστεύουμε ακράδαντα ότι πίσω από τη νέα επίθεση κρύβεται η αδιαφορία της Υφυπουργού να επιλύσει τα θεμελιώδη προβλήματα του χώρου. Μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων, αλλά πιστεύουμε ότι έχει φτάσει πια ο καιρός οι εργαζόμενοι να κινηθούν δυναμικά και νομικά εναντίον αυτής της προσπάθειας συκοφάντησης. Οι καιροί είναι αρκετά επικίνδυνοι για να αφήνουμε να αιωρούνται τέτοιου είδους υπόνοιες.)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων του Υπουργείου Υγείας, η Υφυπουργός κα Φ. Σκοπούλη επανήλθε στις απαράδεκτες δηλώσεις της κατά των συναδέλφων μας που εργάζονται στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας.

Συγκεκριμένα, σε ημερίδα που έλαβε χώρα στις 28/3/2013 και ενώπιον του συνόλου των φορέων ψυχικής υγείας, εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, αναφέρθηκε σε «ιδιωτικές απολαβές» των εργαζόμενων στη Διεύθυνση Ψυχικής Υγείας, υπονοώντας προφανώς τη διαπλοκή των συναδέλφων μας με ιδιωτικούς φορείς και τη μεροληπτική αντιμετώπιση κάποιων από αυτούς. Οι δηλώσεις αυτές γίνονται σε συνέχεια άλλων αντίστοιχων της Υφυπουργού περί «φωλιάς διαπλοκής και διαφθοράς», για τις οποίες ο Σύλλογός μας είχε απαντήσει με ανακοίνωσή του στις 8/2/2013.

Πληροφορούμαστε ότι οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Ψυχικής Υγείας με υπόμνημά τους, το οποίο συνυπέγραψε το σύνολο των υπαλλήλων και των προϊσταμένων της Διεύθυνσης, απαντούν στις αιτιάσεις της Υφυπουργού και την καλούν να ανακαλέσει δημόσια.

Θεωρούμε δεδομένο ότι οι συνάδελφοί μας διακρίνονται για το ήθος και την αξιοπρέπειά τους, το οποίο έχουν αποδείξει πολλές φορές, μέσω της εργασίας τους, αλλά και του θάρρους της έκφρασης της άποψής τους, τόσο στις συλλογικές διαδικασίες όσο και απέναντι στην εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Πιστεύουμε ότι αν η Υφυπουργός είχε στοιχεία για να υποστηρίξει τους υπαινιγμούς αυτούς θα τα είχε ήδη καταθέσει στις δικαστικές αρχές. Αντίθετα, αποτελεί πεποίθησή μας ότι πίσω από την αήθη αυτή επίθεση κρύβεται η προσήλωση της Υφυπουργού στις μνημονιακές πολιτικές που καταστρέφουν τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας, η ολιγωρία της να επιλύσει οποιοδήποτε πρόβλημα του χώρου και η προσπάθεια να κρύψει την 10μηνη καταστροφική θητεία της πίσω από τους αιώνιους αποδιοπομπαίους τράγους, τους «επίορκους» δημόσιους υπαλλήλους, όπως μας αποκαλούν τα ΜΜΕ.

Για το Δ.Σ.

Ο Γεν. Γραμματέας             Ο Πρόεδρος
  Δ. Σολδάτος                           Γ. Μίχος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου