6.15.2013

Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ - ΚΥΡΙΑΚΗ 16/06 ΣΤΙΣ 12.30ΜΜ




Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)
Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, τηλ. 6977177173, 6974646166, email: sepsaeko@gmail.com



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ
Η ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16/06 ΣΤΙΣ 12:30μμ
Συζητάμε και δίνουμε προοπτική στον αγώνα μας
μέσα από το κίνημα για την ΕΡΤ
για να μην κατεβάσουν και άλλους διακόπτες
για να μη μαυρίσουν τις ζωές μας
Όλες αυτές τις μέρες μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση-χούντα εκατομμύρια άνθρωποι σοκαρίστηκαν. Δεν πίστευαν ότι θα φτάσουν μέχρι εκεί όσοι τόσα χρόνια τρέφουν και θρέφονταν από τη διαφθορά, όσοι κλέβουν όλο και πιο απροκάλυπτα το λαό διαλύοντας την παιδεία, την υγεία, την ελεύθερη ενημέρωση. Δε σέβονται κανένα κοινωνικό ή ατομικό δικαίωμα. Δε σέβονται την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. 
Ο τομέας της Ψυχικής Υγείας είναι ένα ακόμα ενδεικτικό παράδειγμα. Οι εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι, οι εξυπηρετούμενοι εγκαταλελειμμένοι.   Οι διοικήσεις όμως που έχουν διορίσει οι ίδιοι και έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα αλλά και έχουν κακοποιήσει ηθικά και ψυχικά εργαζόμενους και εξυπηρετούμενους μένουν στο απυρόβλητο. Χρησιμοποιούν μόνο γενικώς και αορίστως την κακοδιαχείριση για να μην πληρώνουν μα και για να απαξιώσουν την δημόσια και δωρεάν υγεία και να ιδιωτικοποιήσουν πλήρως και ανενόχλητοι και αυτό το αγαθό.  
Ήδη η κατάσταση στην ψυχική υγεία είναι απαράδεκτη για αυτό πρέπει να αντιδράσουμε τώρα και δίπλα στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, στους εργαζόμενους και ανέργους που βγήκαν στους δρόμους  και διεκδικούν δημοκρατία αλλά και ανατροπή αυτής της κυβέρνησης και αυτής της πολιτικής. Αν δεν αντιδράσουμε πλάι στους άλλους χώρους και τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ ο διακόπτης θα πέσει και στην Ψυχική Υγεία.
Όλο αυτό το διάστημα που παλεύουμε για την επιβίωση των υπηρεσιών μας, η ΕΡΤ - δηλαδή οι εργαζόμενοι σε αυτή- πρόβαλαν, στο βαθμό που επέτρεπε η κυβερνητική λογοκρισία των διορισμένων διοικήσεων, τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα μας, δημοσιοποιώντας το πρόβλημα. Για αυτό χρειαζόμαστε μια ΕΡΤ ανεξάρτητη ως εργαζόμενοι και ως κοινωνία. Αν περάσει η πολιτική των λουκέτων τότε θα μπορούν να κλείνουν και να ιδιωτικοποιούν ότι θέλουν χωρίς να ανοίγει μύτη.
Καλούμε όλους του συναδέλφους να συζητήσουμε ανοιχτά τα επόμενα βήματα και στο δικό μας χώρο σε πλήρη συντονισμό με τις σημερινές εξελίξεις την Κυριακή 16/06 στις 12.30μμ στον προαύλιο χώρο της ΕΡΤ.



                                                                                      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου