7.05.2013

Κλείνει η παιδιατρική κλινική στο Ασκληπιείο Βούλας

Με άμεσο κλείσιμο απειλούνται κλινικές και μεγάλα νοσοκομεία, αυτή τη φορά, όχι λόγο των απαιτήσεων της Τρόικας, αλλά εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού. Στο Ασκληπιείο Βούλας ο διοικητής απέσυρε την παιδιατρική κλινική από τη λίστα με τις εφημερίες, αφού οι δύο παιδίατροι που υπάρχουν εκεί είναι αδύνατον να ανταποκριθούν στις ανάγκες.
Μέχρι τη δημοσίευση, επί υπουργίας του Ανδρέα Λοβέρδου, των νέων οργανισμών των νοσοκομείων η παιδιατρική κλινική είχε έξι παιδίατρους. Με το νέο οργανισμό τυπικά οι θέσεις έγιναν τέσσερις αλλά οι δύο, μέσα από κάποιες διαδικασίες προκηρύξεων και κρίσεων γιατρών, μένουν δεσμευμένες.
Έτσι η κλινική έμεινε με τη Διευθύντρια, έναν αποσπασμένο επιμελητή απ' το Αργός -του οποίου η απόσπαση έληξε- και έναν επικουρικό γιατρό. Η παιδιατρική κλινική έμεινε στην ουσία με δύο γιατρούς, οι οποίοι δεν μπορούν να καλύψουν τις απογευματινές ανάγκες της μεγάλης εφημερίας απ' την 1/7/2013.
Η παιδιατρική κλινική του Ασκληπιείου καλύπτει -μαζί με το Θριάσιο- τις εφημερίες για παιδιά απ' τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο και δέχεται σε αυτές από 22 μέχρι και 50 παιδιά. Τις υπόλοιπες μέρες οι εφημερίες για παιδιατρικά περιστατικά καλύπτονται απ' το Τζάνειο, Κρατικό Νίκαιας και Αττικό.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου