7.02.2013

Άοπλος εισβολέας στο Μέγαρο Μαξίμου


Αδέλφια μου Νεοδημοκράτες, η Χώρα μας τα τελευταία χρόνια υπέστη μιαν «άοπλη εισβολή» εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών» έλεγε ο Αντώνης Σαμαράς το Σάββατο από το βήμα του Συνεδρίου της ΝΔ. Σήμερα, ο πρωθυπουργός της χώρας συναντά από κοντά αυτή την «άοπλη εισβολή». Πρόκειται για τον 18χρονο Γιάννη Αντετοκούμπο, ο οποίος έκλεψε την παράσταση στα φετινά ντραφτ του ΝΒΑ. Πριν από αυτό ζούσε στην Ελλάδα τη ζωή του μετανάστη – παρ’ ότι γεννημένος εδώ – και μόλις πρόσφατα κατάφερε να πάρει την ελληνική ιθαγένεια. 

«... Βλέπουμε τους ανθρώπους αυτούς με αγάπη και συμπάθεια. Καταλαβαίνουμε αγωνίες και απελπισίες. Αλλά δεν μπορούν να μείνουν στη Χώρα μας. Δεν τους αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός το Σάββατο. «Δεν μπορούν άλλο οι πόλεις μας να είναι υπό κατάληψη. Δεν μπορούν οι πολίτες μας να εγκαταλείπουν τις γειτονιές τους και να νιώθουν απόλυτη ανασφάλεια. Δεν μπορεί η Ελλάδα να γίνει κέντρο υποδοχής εκατομμυρίων λαθρομεταναστών απ’ όλο τον κόσμο! Αυτό απλώς δεν γίνεται. Δεν είναι θέμα, μην κάνετε λάθος, ιδεολογίας ή ιδεοληψίας. Απλά δεν γίνεται και δεν το συζητάμε» πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι δηλώσεις του καθώς και το γεγονός ότι σήμερα θα συναντήσει τον 18χρονο Γιάννη Αντετοκούμπο στο Μέγαρο Μαξίμου για να τον συγχαρεί προκάλεσε αντιδράσεις.

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταγγέλλει τη στάση του Αντώνη Σαμαρά. «Αφού στέρησε από όλα τα παιδιά σαν τον Αντετοκούμπο την ελληνική ιθαγένεια, τώρα επιχαίρει για το πρώτο ελληνικό draft στο NBA… Έχει όρια η υποκρισία;» αναφέρει σε ανακοίνωσή της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου