10.09.2013

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ

Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)

Το Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο στηρίζει τη συγκέντρωση / διαδήλωση
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, 11.00 πμ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΣΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΩΝ ΨΥΧΙΚΑ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ
 
Το Σωματείο μας στηρίζει τη συγκέντρωση που οργανώνει η πρωτοβουλία λειτουργών ψυχικής υγείας, ληπτών των υπηρεσιών και οικογενειών ενάντια στην παρακράτηση των συντάξεων των ψυχικά πασχόντων και καλούμε όλους τους εργαζόμενους των Ν.Π.Ι.Δ. στο Ψυχαργώς να συμμετέχουν την ερχόμενη Παρασκευή 11-10-2013 για να συναντηθούν και να ενωθούν μαζί με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους στο Υπουργείο Υγείας.

Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να κλέβει τα χρήματα των ψυχικά πασχόντων και να τους υποχρεώνει να καλύπτουν, παρακρατώντας τις πενιχρές συντάξεις τους, τα λειτουργικά έξοδα των στεγαστικών δομών ψυχικής υγείας που υποχρηματοδοτούνται συστηματικά από το κράτος. Οι συντάξεις των ασθενών ανήκουν στους ίδιους και με κανένα νόμο της η κυβέρνηση δε νομιμοποιείται να τα υφαρπάζει. Ο προϋπολογισμός για την ψυχική υγεία και την υγεία πρέπει να είναι κρατικός και αδιαμφισβήτητος. Η φροντίδα των ψυχικά πασχόντων θα πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν και αυτό παραβιάζεται με την παρακράτηση των συντάξεών τους.

Δε δεχόμαστε να φροντίζονται μόνο όσοι έχουν και οι υπόλοιποι να καταλήγουν στο δρόμο ή στον καιάδα. Αυτή η επιλογή πέρα από το ότι είναι αυθαίρετη και ανήθικη είναι άκρως επικίνδυνη για όλους μας. Πρέπει να τους σταματήσουμε.

Το Δ.Σ.
Σωματείο Εργαζομένων σε φορείς Ψυχικά Ασθενών και Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων (Σ.Ε.Ψ.Α.Ε.Κ.Ο)
Διεύθυνση: Ζωοδ. Πηγής 113Β, τηλ. 6977177173, 6974646166, email: sepsaeko@gmail.com
 

Σημείωση: Όλα τα κείμενα για το θέμα της παρακράτησης των συντάξεων των ψυχικά πασχόντων μπορείτε να τα βρείτε εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου