11.25.2013

Έχτισαν την πύλη του Δρομοκαΐτειου οι εργαζόμενοι


 
 
Σε συμβολικό χτίσιμο της πύλης του Δρομοκαΐτειου προχώρησαν το πρωί της Δευτέρας οι εργαζόμενοι του ψυχιατρικού νοσοκομείου, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας στην ψυχική υγεία, που ανακοινώθηκε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας. Όπως δηλώνουν οι ίδιοι, από τους 500 εργαζόμενους οι 50 θα αποχωρήσουν στο τέλος του 2013.

Οι εργαζόμενοι μιλούν για «έγκλημα», καθώς «το κλείσιμο ψυχιατρικών νοσοκομείων καθώς πλήττει την πιο ευπαθή ομάδα του πληθυσμού, τους ψυχικά ασθενείς, πολλοί εκ των οποίων είναι φτωχοί και εγκαταλελειμμένοι»
Μάλιστα, αργότερα μέσα στην ημέρα, θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Σχολιάζοντας το «χτίσιμο», ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης το χαρακτήρισε «γραφικό» και κάλεσε τους εργαζόμενους να βγάλουν τους τσιμεντόλιθους από την είσοδο.
 

«Το αντιμετωπίζω ως γραφικότητα, για να μην το εκλάβω ως παράνομη πράξη, γιατί αλλιώς θα πρέπει να δράσω διαφορετικά» είπε ο χαρακτηριστικά και επέμεινε ότι η διαθεσιμότητα θα εφαρμοστεί στις δομές ψυχικής υγείας.
 

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο απάντησαν στα περί «γραφικότητας» λέγοντας: «Εσείς που κλείνετε επί της ουσίας το νοσοκομείο κάνετε υπεύθυνη πολιτική;»

Ο υπουργός Υγείας ανταπάντησε: «Η κυβέρνηση δεν συνδιοικεί με τους συνδικαλιστές», για να ακούσει: «Η κυβέρνηση συνδιοικεί με την τρόικα. Κι εσείς ζείτε σε γυάλινο κτίριο. Δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στην κοινωνία. Μιλήστε επί της ουσίας».


πηγή:  http://www.tvxs.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου