4.04.2014

Κυβέρνηση, Μπαλτάκος, Χρυσή Αυγή: Κοινός στόχος, η διαφύλαξη του συστήματος

 
Του Τάκη Γιαννόπουλου
 
Ο Τ. Μπαλτάκος δεν είναι ένας ακροδεξιός θύλακας σε μια δημοκρατική κυβέρνηση. Είναι γνήσιο τέκνο μιας ακροδεξιάς συμμορίας που κυβερνά τη χώρα. Με ιστορική διαδρομή χρόνων δίπλα στον Α. Σαμαρά από την εποχή της Πολιτικής Άνοιξης. Γεννημένος αντικομμουνιστής με δημόσια δήλωσή του. Διορισμένος γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου. Συνομιλητής όλων των Χρυσαυγιτών. Εμπνευστής της ιδέας της συγκυβέρνησης με τη Χρυσή Αυγή αν χρειαστεί.

Ο Τσούκαλης της ΔΗΜΑΡ το κατήγγειλε δημόσια σε τηλεοπτικό σταθμό. Είπε δηλαδή ότι εκβίασε τη ΔΗΜΑΡ όταν ακόμα ήταν στην συγκυβέρνηση ότι αν δεν ψήφιζε τα μέτρα και έπεφτε η κυβέρνηση θα πηγαίναμε σε κυβέρνηση ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή.

Ένα κυβερνητικό επιτελείο που περιλαμβάνει εκτός από τον Μπαλτάκο, τους Φαήλο Κρανιδιώτη, Μάκη Βορίδη, Αδωνι Γεωργιάδη, Σάββα Χατζηπαρασκευά (του «Στόχου») είναι λογικό να θέλει να συνεργαστεί με τους Χρυσαυγίτες. Να εφαρμόζει την πολιτική και τη ρητορεία της Χρυσής Αυγής στο μεταναστευτικό και να δολοφονεί μετανάστες στις θάλασσες. Και να τους βάζει φυλακή άμα του κόβουν ψήφους και κινδυνεύει να χάσει την εξουσία και τα προνόμιά της.

Όμως δεν είναι μόνο ακροδεξιοί. Είναι πιστά υποχείρια του οικονομικού κατεστημένου ντόπιου και ξένου. Των τραπεζιτών, των πολυεθνικών, των εθνικών εργολάβων, των εφοπλιστών. Κι αυτό είναι πάνω από όλα.

Αυτή η κυβέρνηση είναι του κεφαλαίου και του συστήματος. Ψηφίζει πολυνομοσχέδια-σκούπα και προεδρικά διατάγματα που αφανίζουν τις ζωές των ανθρώπων για δεκαετίες προκειμένου ο εσμός του κεφαλαίου εθνικά και διεθνώς να αυγατίσει τα κέρδη του. Με 151 βουλευτές, μειοψηφία στην κοινωνία, στηριγμένη στο διαλυμένο ΠΑΣΟΚ και νυν ΕΛΙΑ, παλεύουν λυσσασμένα για να παραμείνουν στην εξουσία για να εφαρμόσουν κι άλλα μέτρα. Για να πάνε οι μισθοί ακόμα χαμηλότερα, οι εργασιακές σχέσεις στα τάρταρα και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στο μεγάλο κεφάλαιο.

Να τσακίσουν το κίνημα με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Όλη αυτή η ιστορία έδειξε για μια ακόμη φορά ότι η Χρυσή Αυγή μόνο αντισυστημική δεν είναι. Ο Κασιδιάρης με το βίντεο ουσιαστικά αυτοπαγιδεύτηκε.

Γιατί δεν αποδεικνύει μόνο τις παρεμβάσεις Σαμαρά στην δικαιοσύνη. Αλλά και ότι η Χρυσή Αυγή συνομιλεί, συναγελάζεται και συνεργάζεται με κυβερνητικά στελέχη που θεωρούνται δεξί χέρι του πρωθυπουργού. Ο Κασιδιάρης ζητάει  μάλιστα την παρέμβαση Μπαλτάκου στον Σαμαρά για να σωθεί από τις διώξεις.

Ουσιαστικά προσφέρει την πιο σοβαρή Χρυσή Αυγή που ζητούσε ο Μπαλτάκος, ο Βύρων Πολύδωρας, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του ΣΚΑΙ κ.α.

Που μπορεί να έχει και το όνομα Ελληνική Αυγή ή Ελληνικό Μέτωπο αλλά η ουσία θα είναι ίδια.

Δεκανίκι του κεφαλαίου και της κυβέρνησης όταν χρειάζεται. Γι αυτό την ψηφίζει και η μισή ελληνική αστυνομία. Γιατί έχουν τον ίδιο στόχο: το κίνημα των εργαζομένων και της νεολαίας.

Έκαστος εφ' ω ετάχθη. Αυτοί κάνουν την δουλειά τους. Η Αριστερά και το ευρύτερο κίνημα (εργατικό, λαϊκό, αντιφασιστικό, νεολαίας κοκ) πρέπει να κάνουμε την δική μας. Να τους στείλουμε στα σκουπίδια μια ώρα αρχύτερα. Πριν να είναι αργά και τα συζητάμε όλα αυτά σε κάποια νέα Μακρόνησο… 


αναδημοσίευση από http://www.xekinima.org



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου