1.20.2015

Για μια κυβέρνηση των εργαζομένων και των λαικών αναγκών



Αυτή θα είναι η τελευταία ανάρτηση μέχρι και τις εκλογές.

Σας αφήνουμε ώστε να σκεφτούμε σοβαρά και να αποφασίσουμε μια σειρά από σημαντικά πράγματα.

Χρειάζεται σε αυτές τις ιστορικής σημασίας εκλογές να ψηφίσουμε όλοι.

Να θυμηθούμε όλες τις πολιτικές που η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (αλλά και ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ παλιότερα, γιατί ποτέ δεν άλλαξε πραγματικά) επέβαλλε στη ζωή μας, τα δικαιώματα που χάσαμε και πρέπει να ανακτήσουμε, τους αγώνες που δώσαμε ενάντια στα μέτρα διάλυσης της Υγείας και αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον και τη συνέχεια της πάλης μας.

Την καταστολή και την τυφλή βία ενός κράτους που αντί να προστατεύσει τις αδύναμες κοινωνικά ομάδες τις έριξε στον Καιάδα...

Απαιτούμε και παλεύουμε πάντα για:

-Πλήρη κρατική χρηματοδότηση από τον προυπολογισμό όλων των αναγκών σε Ψυχική Υγεία, Ειδική Αγωγή και Αντιμετώπιση των Εξαρτήσεων.
-Διαφάνεια και οικονομικό έλεγχο όλων των διοικήσεων, τιμωρία όσων κακοδιαχειρίστηκαν και είναι συνυπέυθυνοι για τη σημερινή κατάντια.
-Επαναφορά όλων των εργασιακών και εργατικών δικαιωμάτων, των μισθών μέσα από συλλογικές συμβάσεις και εξασφάλιση της σταθερής εργασίας.
-Κατάργηση της παρακράτησης των συντάξεων των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας, τιμωρία όσων παρακρατούσαν τις συντάξεις παράνομα μέχρι σήμερα και επιστροφή των χρημάτων.
-Συμμετοχή με αποφασιστικό ρόλο των εργαζομένων και των φορεών τους, των ληπτών και των οικογενειών μέσα από τους δικούς τους φορείς, στο σχεδιασμό και τη διοίκηση της Ψυχικής Υγείας, της Ειδικής Αγωγής και της Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων.
-Το προχώρημα και την ολοκλήρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης όχι με μέτρα διοικητικά όπως το βίαιο κλείσιμο των ψυχιατρείων δίχως εναλλακτικές, αλλά μεσα από τη δημιουργία υποδομών που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες, θα παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην κοινότητα και τις συλλογικές αποφάσεις των ίδιων των εργαζομένων και των ληπτών με τη στήριξη, τα μέσα και τις εγγυήσεις που θα παρέχονται, δίχως τη λογική του κόστους, από μια Πολιτεία και ένα Υπουργείο υπέρ των εργαζομένων και της ουσίας του θεραπετικού έργου με πλήρη διαφάνεια.
-Ένα Ενιαίο, πραγματικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας, Ψυχικής Υγείας, Ειδικής Αγωγής και Αντιμετώπισης των Εξαρτήσεων κάτω από τον έλεγχο των εργαζόμενων και της κοινωνίας.

Όλα τα παραπάνω δεν επιτυγχάνονται από μέρα σε μέρα. Χρειάζεται ο συντονισμός όλων των χώρων και ένα συνολικό σχέδιο πίεσης μιας Αριστερής Κυβέρνησης σε αυτή την κατεύθυνση.

Καλή ψήφο στις 25 Γενάρη...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου