2.01.2015

Χαλίφης στη θέση του Χαλίφη; Ο Σ. Κοκκινάκης στη θέση του γ.γ. στο Υπ.Υγείας





Του Αντώνη Δημάκη
πρώην προέδρου του σωματείου εργαζομένων στην δομή ψυχικής υγείας «Περιβολάκι»
 
Αγανάκτηση προκαλεί η είδηση ότι νέος γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας ορίστηκε, με εισήγηση -και άρα προσωπική επιλογή- του Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Σπύρος Κοκκινάκης. 

Ο Σ. Κοκκινάκης έχει ένα πλούσιο βιογραφικό. Τα τελευταία χρόνια (και μέχρι τις πρόσφατες εκλογές) ήταν Διευθυντής Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας. Με τον Π. Κουρουμπλή είχαν μια κοινή πορεία ως μέλη του ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του 1990, ενώ είχαν συνεργαστεί και κατά την τριετία 1993-1996 όταν ο νυν υπουργός Υγείας ήταν γενικός γραμματέας Πρόνοιας επί υπουργίας Γείτονα.

Ως Διευθυντή Πρόνοιας υπήρξε μνημονιακότερος των μνημονιακών καθώς έσπευσε πρώτος και καλύτερος να υπογράψει την απόφαση επιμερισμού για τις «αξιολογήσεις»(ν.4250) και μάλιστα το έκανε τη Μεγάλη Βδομάδα καθώς μετά θα έφευγε με άδεια και δεν ήθελε να χάσει την προθεσμία που έληγε την Κυριακή του Θωμά, αν και θα δινόταν παράταση! Ο κ. Κοκκινάκης εφάρμοσε δηλαδή στον εργασιακό του χώρο έναν νόμο που οδηγούσε το 15% των εργαζομένων σε απόλυση. Την ίδια στιγμή ο ίδιος έκανε «χοντρή» απεργοσπασία, αφού η ΑΔΕΔΥ είχε καλέσει όλους τους εργαζόμενους σε απεργία-αποχή από την εφαρμογή της «αξιολόγησης» και σε αυτό το κάλεσμα είχε ανταποκριθεί το 95-98% των εργαζομένων στο Δημόσιο πανελλαδικά![1]


Από το Σύλλογο Εργαζόμενων του Υπουργείου Εργασίας μαθαίνουμε ότι ο Σ.Κοκκινάκης μέχρι πρότινος έλεγε τα χειρότερα για το ΣΥΡΙΖΑ. Τι άλλαξε τόσο ξαφνικά λοιπόν; Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τα κινήματαž το ακριβώς αντίθετο!

Βλέπουμε λοιπόν ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχε σε επιτελικό ρόλο στο υπουργείο Εργασίας επί μνημονιακών κυβερνήσεων, να περνά την πόρτα του υπουργείου Υγείας ως προσωπική επιλογή του Π. Κουρουμπλή. Από που και ως που μια κυβέρνηση της Αριστεράς λειτουργεί με τέτοιες μεθόδους, επιτρέποντας στα ίδια της τα μέλη να διορίζουν τους φίλους τους, και μάλιστα φίλους που είναι ταυτόχρονα και στελέχη υπεύθυνα για την εφαρμογή μιας σειράς επιθέσεων στους εργαζόμενους; Έφυγε δηλαδή ο Κοντοζαμάνης για να μας επιβληθεί ο Κοκκινάκης. Μα δεν έχουν καμία απολύτως διαφορά μεταξύ τους!

Μια κυβέρνηση που δηλώνει ότι είναι υπέρ των εργαζόμενων θα μπορούσε να βρει σίγουρα ικανότατα στελέχη για τις καίριες θέσεις σε υπουργεία, διευθύνσεις  και υπηρεσίες από τις γραμμές των αγωνιστών του κινήματος. Ανθρώπους που έχουν τις ικανότητες να ασκήσουν διευθυντικά καθήκοντα και ταυτόχρονα να εκφράζουν τη βούληση των κινημάτων και των εργαζομένων «από κάτω». 

Απαιτούμε να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για τη θέση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας και ο μνημονιακός Σ. Κοκκινάκης να αντικατασταθεί από ένα στέλεχος που θα έχει την εκτίμηση τον σεβασμό και τη στήριξη των εργαζόμενων.

ΥΣ. Στο κλίμα και την λογική των παραπάνω εξελίξεων δεν γίνεται να μην σημειώσουμε την πιθανολογούμενη επιλογή του Δ. Αβραμόπουλου ως προτεινόμενου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Και σε αυτή την περίπτωση η αριστερά έχει σίγουρα στελέχη ευρύτερης αποδοχής. Όλοι Θυμόμαστε τα έργα και τις ημέρες του καριερίστα Αβραμόπουλου στο χώρο της Υγείας και της Ψυχικής Υγείας ειδικότερα[2][3].


[1] Ο Κοκκινάκης γενικός γραμματεάς υγείας; http://asy-yeka.blogspot.gr/2015/02/blog-post_1.html
[2] Η συμφωνία Αβραμόπουλου - Spidla και ...διαφημίσεις http://psi-action.blogspot.gr/2009/06/spidla.html,
[3] Προεκλογικές ασκήσεις μνήμης (πάλι απλήρωτοι στις κάλπες) http://psi-action.blogspot.gr/2009/09/blog-post_22.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου