3.20.2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ


Είναι γνωστό ότι οι εργολάβοι πληρώνονται αδρά και δίνουν ψίχουλα στους εργαζόμενους, δηλαδή στις καθαρίστριες και τους φύλακες. Είναι γνωστό ότι το κόστος της καθαριότητας και της φύλαξης θα ήταν σαφέστατα χαμηλότερο εάν πληρώνονταν κανονικοί εργαζόμενοι, αν έλειπαν δηλαδή οι σύγχρονοι δουλέμποροι και αν όλες οι μέχρι σήμερα Διοικήσεις του ΟΚΑΝΑ δεν συντάσσονταν όλα αυτά τα χρόνια με την νεοφιλελεύθερη άποψη ότι το πιο εκσυγχρονιστικό μέτρο είναι η κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων. 

Αυτό που δεν ήταν γνωστό είναι ότι οι εργολάβοι δεν έχουν πληρώσει τις καθαρίστριες από τον Δεκέμβριο και μετά, με την δικαιολογία ότι δεν τους έχει πληρώσει ο ΟΚΑΝΑ. Όμως ακόμη και αυτά τα ψίχουλα που ονομάζουν μισθό, είναι ζήτημα επιβίωσης για τις εργαζόμενες. Δεν φταίνε οι εργαζόμενες για την μη πληρωμή των εργολάβων, ούτε είναι συνεταίροι για να μοιράζονται τη ζημιά με τα αφεντικά.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ δηλώνει απερίφραστα την θέση του: 

Οι εργολάβοι να αφήσουν τις δικαιολογίες και να πληρώσουν τις καθαρίστριες ΑΜΕΣΑ. 

Ο ΟΚΑΝΑ να πάψει να παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο και να νίπτει τας χείρας του: Έχει ευθύνη απέναντι στις εργαζόμενες που παραμένουν απλήρωτες.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑΣ

ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΙΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ


ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑZΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου