4.23.2015

Νέα ενημέρωση από ΥΥΚΑ για οικονομικά

Μετα από σημερινή (23/4) επικοινωνία με το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τα οικονομικά που αφορούν τους εργαζόμενους μεταφέρουμε τα εξής:

Η καθυστέρηση καταβολής της β δόσης οφείλεται σε γενικότερη έλλειψη ρευστότητας αυτή τη στιγμή. Η απόφαση έχει υπογραφει και είναι στην ΥΔΕ αλλά δεν υπάρχουν τα χρήματα ώστε να καλυφθεί το ποσό των 6,84εκ. της β δόσης του 2015.

Αν δεν υπάρξει δυνατότητα να δοθεί όλο το ποσό αλλά μέρος του-πιθανώς τα 2/3 (περίπου 5εκ.)- τότε αυτά θα πάνε αποκλειστικά για πληρωμές των εργαζόμενων. Γίνεται τώρα μια προσπάθεια να δοθεί πιο άμεσα ένα ποσό "έναντι" ύψους 1εκ. που να πάει μόνο σε εργαζόμενους που είναι πολύ πίσω στις πληρωμές τους από τους φορείς. Σύμφωνα με το Υπουργείο υπάρχουν φορείς που χρωστούν δεδουλευμένα σε εργαζόμενους ακόμα και από το 2013 .

Για όλα τα παραπάνω να πούμε ότι μας ανακοινώθηκε πως δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα μέχρι στιγμής.

Τέλος να αναφέρουμε ότι σε σχέση με τη δέσμευση αποθεματικών στην ΤτΕ και πάντα σύμφωνα με την επικοινωνία που κάναμε με το Υπουργείο, η Ψυχική Υγεία δεν εμπλέκεται σε αυτή την απόφαση καθώς ούτως ή άλλως έχει να λάβει χρήματα από το ΥΥΚΑ και το ΥΠΟΙΚ και όχι να δώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου