9.12.2015

Δελτίο Τύπου Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ



ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ (Δαφνί))

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με αφορμή το τραγικό γεγονός και των χαμό των τριών συνανθρώπων μας, επιχειρείται από τους ΄΄δήθεν΄΄ αυθεντίες της Ψυχικής Υγείας και από λίγα ηλεκτρονικά έντυπα και ΜΜΕ επίθεση λάσπης προς το Νοσοκομείο μας με συγκεκριμένους σκοπούς:

  • Την απαξίωση και τον μηδενισμό του έργου των υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας
     
  • Την διάλυση της Δημόσιας & Δωρεάν Ψυχικής Υγείας
     
  • Την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους θυσιάζοντας ανασφάλιστους και άπορους συνανθρώπους μας

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, ιδιαίτερα την τελευταία πενταετία της σοβαρής οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, εκφράστηκαν με θλιβερό τρόπο πριν λίγες ημέρες με τον θάνατο ασθενών από πυρκαγιά που προκλήθηκε σε Τμήμα χρονίως νοσηλευομένων σοβαρά ασθενών. Το από τριετίας επαπειλούμενο βίαιο κλείσιμο του Νοσοκομείου, η υποχρηματοδοτησή του, οι τραγικές ελλείψεις του σε προσωπικό, οι τεράστιες κοινωνικές ανάγκες και η χρόνια καθυστέρηση θεσμικών αλλαγών στο σύστημα ψυχιατρικής φροντίδας αποτελούν το περιβάλλον μέσα στο οποίο σε περιπτώσεις με πολύ αυξημένη επικινδυνότητα οδηγηθήκαμε σε απώλειες ανθρώπινων ζωών.
 
Έχουμε από καιρό επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία του Νοσοκομείου μας. Κάποιοι και με κοντινή θητεία στο χώρο με εύκολο, συνθηματικό και υποκριτικό τρόπο, άτομα και φορείς σχολιάζουν, παραπληροφορούν και καταγγέλλουν στα μίντια και στον διαδικτυακό χώρο περί βαρβαροτήτων, καταστολών, αδιαφορίας, ακέφαλου Νοσοκομείου ακόμα και με προεκλογικές σκοπιμότητες στοχεύοντας προσωπικές φιλοδοξίες.

Εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση στα σοβαρά προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου μας με σοβαρές θεσμικές αλλαγές στο σύστημα Ψυχιατρικής φροντίδας. Το Νοσοκομείο δεν μπορεί να λειτουργεί στη λογική της απαλλαγής από τέτοια περιστατικά αλλά της εξασφάλισης όλων των απαραιτήτων προϋποθέσεων για νοσηλεία υπό συνθήκες σωστής θεραπευτικής αντιμετώπισης και φύλαξης (εφόσον κριθεί σκόπιμο) από ειδικό προσωπικό για την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων θα υπερασπιστεί , πραγματικά και όχι ψευδεπίγραφα, με σεβασμό, τις ανάγκες, τα δικαιώματα, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια ασθενών και εργαζομένων για την πρόσβαση όλων σε σύγχρονες ποιοτικές Δημόσιες και Δωρεάν, υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας.

Υ.Γ. Οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους έκλεισαν οριστικά την πόρτα στους νοσταλγούς του bullying και του εκφοβισμού …..

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ν. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ
Ο Γραμματέας Ι. ΚΟΥΡΜΟΥΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου