10.07.2015

Αντιφασιστική Κίνηση Μαγνησίας: Συναυλία Αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, Σάββατο 10/10






Συναυλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες
με σκοπό τη

Συγκέντρωση Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης

και οικονομικής ενίσχυσης για την αγορά και μεταφορά τους.
Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Νίκος Παρθένης & Ζαφείρης Κουκουσέλης

και θα συνεχίσει η Ηχώ Των Δρόμων


Σάββατο 10 Οκτώβρη, 9.30μμ, Θόλος


 
Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΑΚΜ:

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες! Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης 

Ο πόλεμος, η βία, οι δικτατορίες, η φτώχεια και η πείνα είναι οι αιτίες που εξαναγκάζουν τους ανθρώπους να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς. Πρόκειται για ανθρώπους σαν κι εμάς και όχι για τις «ορδές των τζιχαντιστών» και των «εγκληματιών» όπως θέλουν να μας πείσουν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής και οι κάθε λογής ρατσιστές. Οι άνθρωποι που παίζουν κορώνα γράμματα τη ζωή τους στο Αιγαίο και όλη τη Μεσόγειο (πάνω από 3.000 πνίγηκαν μέσα στο 2015) είναι κατά κύριο λόγο.

· Πρόσφυγες από τη Συρία που προσπαθούν να γλιτώσουν από το ΙSIS (τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους»), και από τους βομβαρδισμούς των Γάλλων, των Βρετανών, κλπ.
· Πρόσφυγες από το Αφγανιστάν που προσπαθούν να γλιτώσουν από τον πόλεμο που μαίνεται από το 2001(!) ανάμεσα στον αφγανικό στρατό, τα στρατεύματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και στους φανατικούς ισλαμιστές Ταλιμπάν – μόνο το 2014 οι άμαχοι νεκροί και βαριά τραυματίες Αφγανοί έφτασαν τους 10.000!
· Πρόσφυγες από το Ιράκ που επίσης προσπαθούν να γλιτώσουν από το ΙSIS και το στρατό κατοχής των ΗΠΑ (και συνολικά του ΝΑΤΟ).
· Πρόσφυγες και μετανάστες από το Πακιστάν, όπου οι κάτοικοι των βοριοδυτικών επαρχιών (που συνορεύουν με το Αφγανιστάν) απειλούνται διαρκώς από τον εμφύλιο που μαίνεται ανάμεσα στους φανατικούς ισλαμιστές και στον Πακιστανικό στρατό (και στα στρατεύματα των ΗΠΑ στο Πακιστάν).

Όλα τα κύματα προσφύγων από τις χώρες της Μέσης Ανατολής και από τις χώρες της Ασίας που συνορεύουν με αυτήν, προκλήθηκαν μετά από στρατιωτικές επεμβάσεις της «Δύσης» – των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Επεμβάσεις στις οποίες συμμετείχαν και δυνάμεις του ελληνικού στρατού. Όσο οι πόλεμοι συνεχίζονται, πρόσφυγες θα υπάρχουν.

Εμείς επιλέγουμε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και απέναντι σε κάθε λογής φασίστες και ρατσιστές που θέλουν να μας στρέψουν ενάντια στους συνανθρώπους μας. Επιλέγουμε να σταθούμε απέναντι στις υποκριτικές κυβερνήσεις και τις άρχουσες τάξεις της Ευρώπης γιατί αυτές έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Επιλέγουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που αναπτύσσεται στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
 
Συγκεντρώνουμε τα παρακάτω είδη πρώτης ανάγκης για να τα προωθήσουμε στην Ειδομένη. 

· Είδη για βρέφη και παιδιά: πάνες, μωρομάντιλα, έτοιμο βρεφικό φαγητό σε βαζάκια, βρεφικό γάλα, χυμοί, γάλα εβαπορέ, μπισκότα, κρουασάν, ατομικές μαρμελάδες, κουτάλι πλαστικό. 

· Τρόφιμα: παστέλι, μπάρες δημητριακών, κονσέρβες, φρυγανιές. 

· Είδη προσωπικής υγιεινής: χαρτί υγείας, σερβιέτες, σαπούνι, σαμπουάν, οδοντόβουρτσες, οδοντόπαστες. 

Επιπλέον αγωνιζόμαστε για:
 
· Άμεση κατάργηση της συνθήκης του Δουβλίνο ΙΙ (δηλαδή της υποχρεωτικής επιστροφής των προσφύγων και μεταναστών στη χώρα εισόδου τους στην ΕΕ, όταν εντοπιστούν σε άλλη χώρα) που ήδη μια σειρά χώρες έχουν καταργήσει στην πράξη.
 
· Παροχή ασύλου και ανακατανομή των προσφύγων σε όλες τις χώρες της ΕΕ, για να μην επιβαρύνονται κάποιες χώρες μόνο από την εισροή προσφύγων.
 
· Δημιουργία ανθρώπινων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας σε όλες τις χώρες (όχι μόνο στις χώρες που βρίσκονται στα σύνορα της Ευρώπης).
 
· Καμία κατασταλτική «αντιμετώπιση» των προσφύγων και διάλυση φραχτών και της FRONTEX.
 
· Οργανωμένη διάσωση, μεταφορά, καταγραφή, νομική και υγειονομική στήριξη και παροχή ταξιδιωτικών εγγράφων σε όσους πρόσφυγες το ζητούν.
 
 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου